FAQ (Meest gestelde vragen)

WordPress is de populairste websitetool als het gaat om eenvoud, vindbaarheid in Google, gemak en security. WordPress was vroeger bedacht als een simpel Blog-systeem. Tevens is WordPress een echt Content Management Systeem (CMS). Inmiddels kun je met WordPress veel meer, van een kleine website tot een uitgebreide Webshop.
Een Content Management Systeem (CMS) wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren via een controlepaneel. Hierdoor is het mogelijk dat mensen zonder veel technische kennis eenvoudig documenten en gegevens op internet kunnen aanpassen en publiceren. Hierdoor heeft men geen kennis nodig van Hypertext Markup Language (HTML), Cascading Style Sheets (CSS) en web programmeertalen. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig zo’n Content Management Systeem.
HTML staat voor Hypertext Markup Language en hiermee maak je webpagina’s op. Tekst, toetsen, foto’s, video’s, linken en andere items worden toegevoegd. Ook wel de content genoemd. De stijl van de content zoals kleur, grootte, font enz regel je in de CSS.
CSS staat voor Cascading Style Sheets en hiermee kun je de weergave van de pagina(s) bepalen en kun je onder andere de kleur, grootte, font en effecten instellen. Dus niet de inhoud maar hoe het een en ander er komt uit te zien.
Web programmeertalen zijn programmeertalen die de website een mate van intelligentie meegeven. Hiermee kun je websites responsief en interactief maken. Hierdoor kunnen als voorbeeld ook in te vullen formulieren slimmer maken. Uiteraard zijn dit enkele kleine voorbeelden. Onder web programmeertalen kun je verstaan PHP, JavaScript, jQuery, Ajax enz.
Met Responsief Webdesign bedoelen we dat de website ook geoptimaliseerd is voor weergave op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Tevens ook geoptimaliseerd voor laptops en PC. Dit is wel zo handig omdat dit in de toekomst veel meer gebruik gaat worden.
SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO is een verzameling van diverse technieken die erop gericht zijn om de website te optimaliseren en te verbeteren zodat deze beter vindbaar zijn voor zoekmachines zoals Google en Bing etc. Hierdoor kunnen klanten beter informatie vinden van producten en diensten. En dit komt ten goede van de ondernemer/eigenaar website.
SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding tussen twee computers. Hierdoor voorkom je dat verkeerde mensen gevoelige informatie kunnen onderscheppen (inzien of aanpassen). Voor de verbinding tussen hosting computer, internet en klant computer gebruiken we daarom een SSL-verbinding. Herkenbaar aan het groene slotje aan het begin van de URL in de browser. Jammer genoeg wil het groene slotje niet zeggen dat de betreffende websites dan altijd betrouwbaar zijn, wel dat de verbinding tussen beide secure is. Een SSL-certificaat heb je in een betaalde en gratis vorm. SSL-certificaten van Let’s Encrypt is zo’n gratis certificaat. Let’s Encrypt is vertrouwd en geniet de steun van zo’n 100 bedrijven.
AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is sinds 25 mei van toepassing. Deze wet (Privacywetgeving) is van toepassing in de hele Europese Unie (EU). De oude Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is hiermee komen te vervallen.General Data Protection Regulation (GDPR) is de Engelse benaming voor de AVG.
Hosting in veel gevallen Webhosting is in feite het huren van een deel van opslag, rekenkracht en geheugen van een grote server (grote sterke computer). Deze grote computer staat in een speciaal datacenter. Webhosting ook wel vaak shared webhosting genoemd. Deze server deel je met andere klanten/websites. Een ander vorm om een website te hosten is Virtual Private Server (VPS) hosting en deel je niet met andere klanten/websites. De opslag, rekenkracht en geheugen wordt hier niet gedeeld en is virtueel alleen beschikbaar voor je eigen website. Is dus beter te manage, maar wel een stuk duurder.
Een domeinnaam is een beetje te vergelijken met het straatnamen systeem van het internet. Elk verbonden apparaat met het internet heeft een IP-adres en is hierdoor te bereiken door andere apparaten. De huidige IP-adressen bestaan uit twee versies IPv4 en IPv6. IPv4 is de meest gebruikte versie. IP-adressen zijn heel slecht te onthouden en daar heeft men iets op gevonden, de domeinnaam die men koppelt aan het IP-adres van de website. Domeinnamen zijn over het algemeen beter te onthouden.
Alle foto’s met CCO-licentie kunnen gratis worden gebruikt voor commerciële en niet-commerciële doeleinden. Toeschrijving is niet vereist. Je hoeft de fotograaf of Stock site niet te vermelden, maar het wordt altijd gewaardeerd. Je mag de foto’s ook aanpassen.
Om de dienstverlening zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren is eerste contact alleen via info/contact bericht mogelijk. Verder contact gaat uiteraard wel via e-mail dit om eventueel misbruik van het e-mail adres zoveel mogelijk te voorkomen (SPAM). Bestaande klanten kunnen ons via telefoon en e-mail bereiken tijdens de openingstijden. Een bericht via e-mail zal altijd zo spoedig als mogelijk worden beantwoord.
Scroll naar boven